Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Στη Λήμνο θα βρίσκεται από την Παρασκευή 22/06/07 ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Σηφουνάκης.
Την επομένη, δηλαδή το Σάββατο, θα μετέχει ως ομιλητής σε εκδήλωση – συζήτηση στο κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ», όπου θα παρουσιαστεί ο Τουριστικός Οδηγός της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» για τη Λήμνο και τον Αϊ – Στράτη με θέμα: «Η Λήμνος και ο Αϊ-Στράτης ως ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί».  Ομιλητές επίσης στην εκδήλωση, θα είναι η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη – Πάλλη Πετραλιά, ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής Οικονομολόγος, ειδικός περιφερειακής ανάπτυξης και ο Παναγιώτης Μυριτζής, οικονομολόγος, πρόεδρος της εταιρείας Επικοινωνία Λέσβου Α.Ε. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στρατής Λιαρέλης.
Με αφορμή την εκδήλωση αυτή αλλά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο κ. Σηφουνάκης σε δήλωσή του υπογράμμισε:
«Η περαιτέρω οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών μας και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς αυτό, αποτελεί για όλους μας μια μεγάλη πρόκληση.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχουμε είναι η προστασία και ανάδειξη της ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικού τοπίου των νησιών μας,  η σπάνια πολιτιστική τους κληρονομιά, όπως επίσης και η οριστική επίλυση του προβλήματος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων των νησιών.
Τα νησιά χρειάζονται σύγχρονα πλοία και ένα οργανωμένο σχέδιο ακτοπλοϊκών συνδέσεων, όπως αυτό που είχαμε δρομολογήσει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση την περίοδο 2000-2004.
Εύχομαι ολόψυχα για το καλό των νησιών μας το καλοκαίρι αυτό να μην εξελιχθεί σε οδυνηρή περιπέτεια για τους χιλιάδες επισκέπτες των νησιών μας, όπως συνέβη τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω των προβλημάτων στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις».
Την Κυριακή το πρωί ο κ. Σηφουνάκης θα αναχωρήσει για Λέσβο όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για το Πανηγύρι του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή.